Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2023 14:35 - Македонците българи ли са?
Автор: vedra79sineva Категория: История   
Прочетен: 2030 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 28.01.2023 14:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Македонците българи ли са?  

 (историческо есе)

https://imamsobstvenomnenie.blogspot.com/2023/01/blog-post_28.html

   Повечето факти в това есе са споменати по памет, понеже не помня къде съм попадала на съответната информация. Ако бях държала на точния цитат и точния източник, тази творба нямаше да се случи.

Данните, които споменавам тук, не са научно доказани от екзотеричната наука. И скоро няма да бъдат, поради ширещата се пропаганда в българската и световната история, заради политическите интереси на "силните на деня". 

 Това, което им остава на моите читатели, е просто да ми повярват и да ми се доверят, защото съм се стремила да съм максимално обективна. Това което пиша се откъсва от сърцето ми и по-малко е творчество на ума ми... Все пак аз съм жена, затова пиша предимно с душата си.

 

ЧАСТ 1

   Всички етноси, които живеем на територията на България, се наричаме българи. Затова по националност, македонците като граждани на държавата България, са българи. 


     До скоро, самите българи бяха лъгани, че техните корени са в грозните хуни на Атила. Затова ми е интересно да разбера, как българите, без да знаят, че самите те са древните траки знаеха, че македонците са чистокръвни българи. 

     Винаги, когато казвам, че съм македонка, по-точно наполовина македонка, българите ме поглеждат и ми казват: "Значи си българка." Когато ми отговарят по този начин, се обиждам. Фактически, моят събеседник, говори с думите, написани в учебниците по история, с които се манипулира масовото съзнание. 

 


  

 

    Подобна констатация звучи обидно, защото "значи си българка" означава - ти нямаш собствен, идентичен, уникален, автентичен корен. Ти нямаш минало, ти си българин, който се мисли за някакъв измислен и този измисленият е само част от "фолклорна област" в България.

   Съвсем наскоро, търсачите на истинската история откриха, че коренът на българското племе, е в древните траки. Тракийските племена са доста по-вид, но основното племе се нарича "пеласги". Следователно, древните траки са пеласги, а българите са древните траки. Те винаги са живели на тази територия. При преселението на народите, са мигрирали и създали Волжска България. Част от тях са се върнали на наша територия през 681 г. с отдавна създадената България на кхан Аспарух. Изповядвали са вярванията на древните траки. Тези вярвания са еволюирали в религиозното учение Тангризъм. Неофициални източници твърдят, че още по времето на Муртаг (Омуртаг на гръцки), българите вече са били християни. 

   


 

 

      За цар Борис се знае, че почти е избил аристокрацията на българите, за да ги принуди да сменят Учението на Тангра с християнската религия. Какво точно са сменяли, след като вече са били християни, не мога да разбера. Това е една от мистериите в българската история. Неофициално се знае, че цар Борис е бил католически масон. Затова аз мисля, че при своето управление, той тайно е обслужвал интересите на Западна Европа. За да отслаби силата на българския ген, той е избил цвета на аристокрацията в България. И до днес това се усеща, защото почти нямаме боляри. 

     Според неофициални източници, македонският корен се намира в Егейска Византия (Южна Македония), откъдето са родом Александър Македонски и неговите македони. 

    И днес масовото съзнание се манипулира от съвременните историци. Те се опитват да ни убедят, че македоните на Александър са претопени като племе, заради многобройните битки, които са водили. "Днешните македонци нямали нищо общо с македоните.". "Мръсните македонци" били "чисти българи". По същия начин българите ги лъжат, че траките са претопени, а тук живеят хуни, смесени със славянска кръв. 

    Понеже наричаме македонците българи, те започнаха да си присвояват българската история. Ето защо, нашите царе имат паметници на територията на Южна Македония. 

Пак не разбрах, кой кого обидил повече от другия. :) 

    

 

     

ЧАСТ 2

    Моето виждане е следното: разделянето на Македония на Северна и Южна е абсолютно правилно и необходимо. Разделянето щеше да е неефективно, ако тази територия се беше разделила на западна и източна, както е при Европейския съюз. Според мен, с отцепването на Южна Македония, македонците поставят начало на собствена идентичност и нация. Това се случи сравнително по мирен път. Нравът на македонците е доста импулсивен и горещ. Тази черта се засилва, колкото по на юг се движим, като географско положение. Тази импулсивност прави македонците добри в битка. Дори съществуват анекдоти и филми, че за македонецът е характерно да се бие, заради самата борба, без да има някаква кауза или причина. 


     Задавали ли сте си въпроса защо в училище се изучава културата на западно-европейските народи, които са ни чужди, като манталитет и душевност, а не ни преподават почти нищо за Балканските народи, част от които сме и ние. Накрая оставаме в опозиция, понеже македонците не искали да стават българи. Но това не е съвсем така... 

    Всички революционери - и български, и македонски, в борбата им за освобождаване на България и Македония от Османско иго, са имали допълнителна кауза: македонците да останат в България и също да се нарекат българи. Тоест имало е уговорка, че ако българи и македонци се освободят заедно, македонците, намиращи се и родени на българска територия, ще добият българска националност. В момента това още е така. 

    Има един особен революционер в македонската история - Райко Жинзифов. Той е писател, поет, учител. Той е имал каузата цяла Македония да се обедини автономно. За съжаление, това не се е случило и до днес. 

   От написаното до тук, можем да направим извод, че още в борбата за освобождение от Османско владичество, македонците са имали допълнителна задача: да се обединят Северна и Южна Македония, като македонското население на територията на България и Гърция, се присъедини към единна Македония. 

   Тъй като част от Северна Македония, все още се намира на териториите на България и Гърция, аз имам следния въпрос: моите роднини македонци в Гърция, трябва ли да се чувстват гърци не само по националност, но и по произход? И аз, по националност съм българка, но по произход в мен тече и българска, и македонска кръв. 


     

ЧАСТ 3

      По време на Османското владичество, българи и македонци сме били под османска власт. Турция, също е била под османска власт. Моето виждане е, че македонците повече са се борили да са независими, от българите. Затова в неофициалната история има един неписан цитат, че "България е била освободена от Османско владичество повече благодарение на македонските комити, отколкото на българските хайдути". В днешно време, българските историци се опитват да изтъкнат, че македонците са българи, за да изглежда, че българите сами сме се освободили от Игото.

     Истината е, че българи и македонци сме били много сплотени и добре подготвени и заедно взаимно сме се освободили. Ние сме имали отлично организирано революционно движение от интелигентни, високо образовани младежи масони. Да не забравяме, че Левски и Ботев са българи и едни от най-влиятелните масони за времето си. За съжаление, и двамата почиват много млади, и двамата имат мистериозна смърт; в смисъл, че е можело да бъдат спасени. А неписаната история на България казва, че и двамата са погубени от българите и заради българите. 


      Ще се опитам да отговоря на следния въпрос: защо българите сами предават своите герои, по времето когато са ги освобождавали от османска власт? Първите 200-300 години под Османско владичество, България е процъфтявала изобилно. Наложената османска власт е позволявала на българското население да има паспорти, да пътуват извън страната, да има собственост, дори да се строят черкви. Условие било черквите да са по-ниски от джамиите, защото официалната религия е била ислям. На територията на България още функционират манастири, построени от турци по време на Игото. Става ясно, че българите тогава са имали права, право на занаят и препитание, право да изповядват собствените си убеждения и религия. Имало е и богати българи - чорбаджиите. Такива права не се дават на робите. 

     Именно чорбаджиите са се поблазнили от властта и парите, които са имали османците на наша земя. Затова имотните българи решили да планират как да превземат тази власт в свои ръце. Решили са, че това може да стане, само ако България се освободи от османлиите и чорбаджиите добият власт да управляват Родината. 


       Затова чорбаджиите отворили личните си кесии и решили да "спонсорират" Априлското въстание. Първите бунтове започват от богатите български градчета: Котел, Копривщица, Калофер, Карлово, Панагюрище и т.н. 

       До този момент не е имало насилие между османци, турци и българи. Дори под владичество, българите са имали добър поминък, били са доволни от своето положение, спокойни от управлението на страната ни за момента. Дори българите на доброволни начала сами са давали синовете си в турската армия. Издръжката на един еничар била на пълен пансион и като войник го подготвяли да стане безстрашен воин. Какво по-добро възпитание и обучение за един младеж? Много момичета доброволно са приемали ислям, а в харемите младите жени имали активна дейност, понеже ги образовали, учели ги на изящни и приложни изкуства, на обноски. 

    След като османците усетили размириците сред българското население, те се почувствали принудени да потушават навдигащите се бунтове. Тези които се бунтували не били много. Повечето народ е бил по нивите и се е занимавал с поминъка си. Все едно му било кой ще го управлява, щом живее спокойно. 

    Постепенно на българска територия започват зверства, най-кървавото от които остава Баташкото клане. Тогава започва и принудителното приемане на ислям от българите. Затова в много български народни песни се пее за "робство". Но да не забравяме, че тези обстоятелства са били "подкладени" от нашите богаташи, алчни за власт и имане. Те били хем страхливи, хем мързеливи, хем лакоми. От всички чорбаджии единствено Любен Каравелов е станал революционер и е раздал имането си в подготовката и реализацията на революционната дейност. 


 

ЧАСТ 4       

 За мен най-интересната, колоритна личност от българските революционери, е Георги Сава Раковски. Обичал е да го наричат Георги Македон. ("Македон" означава "висок".) Бил е едновременно и масон, и дервиш. Това показва, че той не е бил против езотеричния ислям. Освен това е бил и творческа личност. Цялата идея, за национално-освободителна дейност при Освобождаването ни от Османско владичество, е негов мащабен проект. Този проект е бил приложен от Левски. 

       Фактите, които най-много ме вълнуват в българската история - това е смъртта на Ботев и Левски. Вече не е толкова пазена тайна, че и двамата са погубени от българите, тези българи, които не са искали да се освобождават от Османско владичество. 

     Всички сме чували, че завеждането на заловения Левски до бесилото, се е извършило само от две заптиета. Може би турците са се надявали, че по този начин българите ще се опитат да спасят своя герой. Но се оказва, че Левски е освобождавал народ, който не е искал да бъде освободен. Затова западните историци "нападнаха" Левски, че е бил "терорист". 

          По-мистериозна ми се струва смъртта на Ботев. Неговото убийство не може да бъде доказано, затова се води за самоубийство. Случва се така, че Ботев остава за малко с най-добрия си приятел от революционерите. Не е имало никакви свидетели на случващото се. Останалите от четата само са чули изстрел. Когато са попитали Ботевия другар, какво се е случило, той отвърнал, че Ботев сам се е застрелял, незнайно по какви причини.              Към края на есето сме, затова питам: това ли е българският народ, който уж е искал да се освободи от владичество, а е убивал своите герои?               И днес сме същите "готованковци". Чакаме някой отвън да ни "пороби" и да ни оправи финансовото положение. Политиците си ги избираме ние. Каквито са политиците, такъв е народът.          И на края, не в контекста на творбата, но по необходимост на сърцето, да си спомним за Божи гроб. Там на Голгота, християнство, ислям и юдаизъм са равнопоставени пред очите на Бог и на целия свят. Това е единствената точка в света, където основните монотеистични религии - и трите ни подсещат за Христос - най-големият Освободител в света. На това място няма значение коя религия изповядваш, даже може да ги изповядваш или приемаш и трите. Важното е това да те прави човечен.        Има ли по-човечни от тези, които са заложили живота си, за да дарят свобода другиму? Нищо на този свят не се дарява, всичко си има цена, най-вече Свободата. Пътят до нея,  във всеки човешки живот, е лична Голгота.   
 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobrodan - Препоръчвам придържане към официалната
28.01.2023 15:51
българска история.
Защото се е получил славянски тюрлюгювеч по охридски.
цитирай
2. vedra79sineva - dobrodan, предпочитате да ви лъжат красиво.
29.01.2023 11:23
Благодаря за коментара. Очаквах точно такъв коментар.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vedra79sineva
Категория: Други
Прочетен: 237777
Постинги: 256
Коментари: 51
Гласове: 498
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031